Tahitské keshi perličky

Keshi

 

Tahitské Keshi perly

 

 

 

  • Malé tahitské kultivované perly, které vznikly předčasným odmítnutím naroubovaného jádra perlorodky, dostaly japonský název keshi

 

  • "Keshi" znamená "makové semínko" kvůli jejich obecně malé velikosti (obvykle 2-9 mm v průměru) ve srovnání s kultivovanými perlami. Při vzácných příležitostech však lze nalézt keshi o průměru až 18 mm a hmotnosti 5 gramů. Vzhledem k tomu, že uvnitř keshi není jádro, protože bylo perlorodkou vypuzeno, mají obvykle velmi nepravidelné tvary a jsou "plošší" ve srovnání s tahitskými kultivovanými perlami.

 

139

 

  • Tahitské keshi mají stejnou barvu jako všechny tahitské kultivované perly. Ve skutečnosti lesk a barvy keshi perliček je někdy intenzivnější než u tahitských kultivovaných perel. Keshi perličky jsou někdy považovány za složením bližší "přírodním perlám", protože jsou tvořeny výhradně perleťovými vrstvami. Keshi stále však nelze klasifikovat jako  100% přírodní perly, protože jsou vedlejším produktem kultivace tahitských perel.

 273-1_nahrdelnik-s-tahitskou-perlou-a-keshi-perlickami

  • Keshi perličky jsou vzácné a velmi cenné pro svůj pozoruhodný lesk, protože jsou tvořeny pouze z perletě z perlorodky Pinctada Margaritifera. Keshi perličky jsou vytvořeny po vypuzení jádra z perlorodky, kdy se stále tvoří perlička, ale bez jádra. Tudíž tvar perličky je nepravidelný a spíše plochý. 

 

Tiare pearls samolepka

Zpět do obchodu